"Fietsers in overvloed, wandelaars een stuk minder"

Voorpagina » Toerisme » "Fietsers in overvloed, wandelaars een stuk minder"
Met deze uitspraak in de raadscommissie Economie, Financiën, Toerisme en Recreatie laat wethouder Claudia Bisschops (CDA) duidelijk blijken dat haar beleid ligt bij de wandelende toerist. Want wandelaars geven geen overlast. En veroorzaken geen verkeersdrukte. Daarom richt de promotiecampage rondom de uitverkiezing van Valkenburg aan de Geul tot Wandelgemeente 2019 zich op de wandelende toerist.
Kosten promotiecampage
TV Valkenburg berichtte op 29 mei jl over de uitroeping van Valkenburg aan de Geul tot Wandelgemeente 2019. In de raadscommissie van 9 november jl kwam aan de orde de kosten € 16.000,- verbonden aan deze promotiecampagne. Samen met Visit Zuid-Limburg opgezet.
CDA-commissielid Jef Pluijmen vroeg zich af of dit promoten niet al tot de met Visit Zuid-Limburg overeengekomen taken behoorde. En VSP-raadslid Gerti Silverentand gaf aan dat naast promoten ook beter onderhoud en uitbreiding van wandelpaden speelt. Zij vroeg ook wandelclinics te organiseren.
Minder rendement door slecht vermarkten
Wethouder Bisschops verdedigde de promotiecampagne door te wijzen op het tot dusver slecht vermarkten van de in Valkenburg aan de Geul goed georganiseerde evenementen. Als er iets meer aan city-marketing was gedaan dan zou er meer rendement zijn geweest, zo stelde zij.
Jef Pluijmen vroeg of dit objectief was vastgesteld. De wethouder gaf aan dat dit niet gemeten is. Maar op basis van de ervaring van een aantal mensen die met dit onderwerp wat langer bezig zijn, leek het de wethouder een keertje de moeite waard zo iets moois als “Wandelgemeente 2019” bij wandelaars te proberen te promoten.
Monitoren en wandelen
AB-raadslid Wim Weerts ontlokte de wethouder de toezegging bij de buurgemeente Eijsden-Margraten te informeren wat daar de spin-off geweest is van haar eerdere verkiezing als Wandelgemeente van het jaar.
Wethouder Bisschops stelde commissielid Pluijmen tevreden door de toezegging de campagne te monotoren op zijn spin-off. En zij beloofde Gerti Silverentand dat zij al wandelend met Jef Kleijnen – fractievoorzitter VSP – het organiseren van wandelclinics gaat bespreken.
Thema’s
Valkenburg aan de Geul heeft meerdere thema’s om te vermarkten: Mergelstad, Wereldwielerstad, Wandelgemeente, Culinaire gemeente, Veelzijdig Valkenburg, Kerststad Valkenburg, Eeuwenoud Springlevend Valkenburg, Bad Valkenburg en Bokkenrijdersgemeente.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Nieuwe voetbalvoorspelling: "De Drie van Graefie"Man vermist op Cauberg

Volgend bericht →