Film brengt Zuid-Limburgse landschap in beeld

Voorpagina » Toerisme » Film brengt Zuid-Limburgse landschap in beeld

‘Zuid-Limburg ontwaakt.’ Een nieuwe film van Submedia Producties in samenwerking met VVV Zuid-Limburg. Een vervolg op de film ‘Myland’ uit 2016 die inmiddels ruim 46.000 keer is bekeken.
De nieuwe film staat in het teken van het voorjaar en de ontluikende natuur. Een nieuw begin voor mens en dier die langzaam ontwaken en genieten van de eerste zonnestralen. De weidegang van een kudde paarden is indringend in beeld gebracht.
Met deze film laten de makers de schoonheid zien van de natuur. “We roepen de kijker op om vaker om zich heen te kijken. Gewoon te genieten.”
Uit onderzoek blijkt dat 59% van de Limburgse gast als belangrijkste motivatie heeft om terug te komen voor de natuur en het landschap. En qua imago, staan natuur en de heuvels bovenaan als het gaat om spontane associaties met Limburg. Van het aantal overnachtingen in Zuid-Limburg blijkt dat 2,8 miljoen (63% van alle overnachtingen) daarvan in het landelijk gebied plaatsvindt. Het nationaal landschap is daarmee de belangrijkste leverancier van gasten voor de attracties, accommodaties en winkeldomeinen zowel in de landelijke als stedelijke gebieden. “De natuur is één van de 4 pijlers waar de toeristische sector met een omzet van 1,2 miljard euro en 20.000 arbeidsplaatsen op drijft,” aldus Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg.
 
Klik op de link om ‘Zuid-Limburg ontwaakt’ te zien: https://vimeo.com/260191125

← Vorig bericht

Wilde zwijnen zijn groeiend probleem

Nieuwe brug krijgt naam 'Heerlijkheid'

Volgend bericht →