Gastvrije station wordt reizigersmiddelpunt in Euregio

Voorpagina » Toerisme » Gastvrije station wordt reizigersmiddelpunt in Euregio

In de categorie kleinste stations van Nederland werd het Valkenburgse station verkozen tot ‘Leukste gastvrij station van Nederland’ door de reizigersvereniging Rover. Kees Braam van Rover maakte verder bekend dat het station van Schin op Geul ook hoog eindigde in de enquêtelijst die de reiziger invulde. “Dat heeft zeker te maken met een horecavoorziening op stations’, aldus Kees Braam. Samen met exploitant Inez en Dominique Tummers onthulde Braam het bord aan de gevel van het station.
Waarom verkozen de reizigers het Valkenburgse stationsgebouw als leukste? “Het is een klein en historisch gebouw, het centrum van Valkenburg ligt op loopafstand en het busstation ligt naast dit pand”. Het belangrijkste aspect dat de reiziger noemt is de horecavoorziening”.
Eén van de andere redenen vormt de aanwezigheid van de stoomtrein die Valkenburg aan doet. “In de toekomst zal de sneltrein via Valkenburg doorrijden naar Aken. De trein stopt voor de technische universiteit van Aken, de R.W.T.H. Later zal ook de verbinding gemaakt worden tussen Valkenburg en Luik”, aldus Braam.
Ik ben als waarnemend burgemeester apetrots op deze reizigerserkenning”, zei Martin Eurlings tijdens de korte plechtigheid. “Dit is het oudste station van Nederland, uit 1853. Het toerisme voor deze regio is hier begonnen. Hie ris ook de oudste VVV van Nederland gevestigd”. Eurlings betrok in de consumentenerkenning van ‘leukste kleine station van Nederland’ de familie Tummers, die enkele jaren geleden het station een nieuwe toekomst heeft gegeven.
Het uit mergelblokken opgetrokken gebouw werd ontworpen door Jacobus Enschedé en geopend op 23 oktober 1853. Enschedé liet zich inspireren door het paleis van koning Willem II in Tilburg. In 1890 werden twee vrijstaande gebouwtjes aan de zijkanten gesloopt om plaats te maken voor langere vleugels.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Valkenburg en de Vierdaagse 2016

Onduidelijkheid Polfermolen blijft, harde besluiten zijn nodig

Volgend bericht →