Geen corona in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Toerisme » Geen corona in Valkenburg aan de Geul

Het college van burgemeester en wethouders schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat er in Valkenburg aan de Geul vooralsnog geen gevallen van besmettingen bekend zijn. In het gehele land gelden vanaf donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus door de regering afgekondigd. Een van de maatregelen betreft alle evenementen waar meer dan honderd bezoekers verwacht worden af te gelasten. Via deze website houden wij u op de hoogte van alle afgelastingen.

Nog meer afgelastingen
Naast de separate berichtgeving laat de gemeente weten, op initiatief van de organisatoren, de Paper Money Fair, de Ironkids Zwemloop en de Cauberg Trail Run af te gelasten. Ook alle geplande wielertoertochten met doorkomst in Valkenburg aan de Geul gaan tot en met 31 maart niet door.

Dienstverlening van de gemeente Valkenburg aan de Geul
De dienstverlening in het Klant Contact Centrum (voor paspoorten en rijbewijzen bijvoorbeeld) gaat gewoon door, volgens de reguliere openingstijden. Wel kunnen de wachttijden oplopen. Ook het inzamelen van afval en de dienstverlening van sociale zaken wijzigen niet.

Activiteiten in de Polfermolen
De directie van de Polfermolen volgt de landelijke adviezen en de richtlijnen van Vereniging Sport en Gemeenten. Deze houden in:
Geen sportactiviteiten op basis van richtlijnen van NOC*NSF en sportbonden;
Zwembaden kunnen open blijven binnen de stelregel “niet meer dan 100 mensen tegelijk”;
Zwemlessen en schoolzwemmen kunnen doorgaan met inachtneming van dezelfde stelregel “niet meer dan 100 mensen tegelijk”.
Activiteiten kwetsbare personen
Activiteiten voor ouderen en personen met een verminderde weerstand worden afgelast. Zo zijn er voorlopig geen huiskamer-bijeenkomsten in de kernen van Valkenburg aan de Geul. Ook Steunpunt Mantelzorg heeft groepsbijeenkomsten voor mantelzorgers en vrijwilligers afgelast.

Raads- en commissievergaderingen
In overleg met de griffie gaan raads- en commissievergaderingen vooralsnog door.
Lees juiste informatie
Het is belangrijk dat eenieder zich inleest op feitelijke en juiste informatie. Die is te vinden op de websites ggdzl.nl en vrzuidlimburg.nl. Burgemeester Jan Schrijen schrijft in de brief aan de gemeenteraad in het slotwoord dat het verloop van de uitbraak moeilijk is te voorspellen. “De professionals van de Veiligheidsregio en GGD trekken samen op en stellen alles in het werk om deze infectieziektecrisis zo goed mogelijk te bestrijden, de rust te bewaren en eventuele negatieve gevolgen tot een minimum te beperken. De betrokkenheid en inzet van medewerkers is enorm. Ondanks de hoge werkbelasting, de lange dagen, het werken tijdens avonden en weekenden, de snelheid van de ontwikkelingen en de impact op hun persoonlijke leven. Ik ben erg trots op hun professionaliteit. We moeten zuinig op hen zijn, want er wacht ons een marathon en geen sprintje.”
← Vorig bericht

Coronavirus: Geen expo kunstkring Houthem

Coronavirus: Opschoondag afgelast

Volgend bericht →