Gemeente koopt grond voor extra parkeerplaatsen

Voorpagina » Toerisme » Gemeente koopt grond voor extra parkeerplaatsen
Voor € 169.000,- (exclusief btw of overdrachtsbelasting, red) kan de gemeente 1.86.86 ha landbouwgrond aan de Nieuweweg in Valkenburg kopen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor dit daadwerkelijk te doen. Het is, zo geeft het college aan, een strategische aankoop waardoor in de toekomst het parkeerprobleem op piekmomenten kan worden aangepakt.
Royal Haskoning DHV heeft recent geconcludeerd dat circa 60 dagen per jaar de gemeente kampt met een parkeerproblematiek. De gemeente heeft intussen onderzocht of er zogenaamde overloop parkeerterreinen kunnen worden aangelegd: terreinen die alleen worden ingezet tijdens piekdagen. Het terrein aan de Nieuweweg dat nu kan worden aangekocht is volgens burgemeester en wethouders ideaal voor dit doel.
Het bedrag van € 169.000,- betreft enkel de aankoop van de grond. Geld voor enige voorbereidingskosten en / of middelen voor de eventuele realisatie van het parkeerterrein vraagt het college nu niet. Wel geeft het voorstel een inkijk in wat het college voorstaat: ” Om gasten en gebruikers meteen een “welkom” gevoel te geven, dienen parkeerplaatsen beschikbaar te zijn, makkelijk bereikbaar te zijn en een gastvrij onthaal te bieden. Het is niet alleen de plek om zo snel mogelijk van de auto naar het centrum of naar een evenement te vertrekken, maar ook de plek om geïnspireerd te worden om nog meer van Valkenburg en omgeving te genieten. Parkeerplaatsen in een toeristenstad moeten dus geen ” noodzakelijk kwaad ” zijn, maar zij moeten een belangrijk integraal onderdeel vormen van het totale aanbod “. Einde citaat.
Kosten voor een de aanleg van een dergelijk parkeerterrein worden nu niet genoemd.
KLIK HIER om de gehele raadsnota te lezen.
Foto’s gemeente Valkenburg aan de Geul
← Vorig bericht

Nieuwe politieke partij in oprichting

Coalitiepartijen beraden zich nog volop over Polfermolen

Volgend bericht →