Goldrace-weekeinde is goud voor het Heuvelland

Voorpagina » Toerisme » Goldrace-weekeinde is goud voor het Heuvelland

Het Amstel Goldrace-weekeinde is het belangrijkste evenement voor Valkenburg aan de Geul. Ontegenzeglijk. Vooral met het weertje van dit jaar: zomerse temperaturen en overladen met zonneschijn.
Logies en toeristen
Maximaal 15.000 deelnemers aan de zes toertochten zijn in en rond Valkenburg neergestreken. Ook hun familieleden en vrienden komen mee en genieten van alles wat het Heuvelland te bieden heeft.
Het aantal bezoekers dat deze drie dagen onze streken bezoekt, wordt becijferd op een veelvoud van die 15.000 deelnemers. En dat brengt overal geld in het laatje.

terras centrum

Op vrijdag zaten de terrassen in het centrum afgeladen vol. Eten en drinken. Het  terras van het Polfermolencentrum was een ontmoetingsplek van deelnemers aan de toerversie. Het centrum, vooral de sporthal, was ’the place to be’, op vrijdag. Het afhalen van de startnummer met alle bescheiden die daar bij behoren, leek bijzaak. Ook in de sporthal konden deelnemers en bezoekers hun gezondheid testen, de laatste wielersnufjes bekijken, wielerkleding vernieuwen en – wellicht – de afvalcontainers voor op je fiets kopen.
AGR universiteit onderzoek

Op zaterdagochtend starten de eerste toerfietsers – mannen en vrouwen – vanuit de parking van het Odapark reeds om 6 uur voor hun eerste lus van de 250 km tocht. Tot aan half 11 duurde het voordat alle deelnemers konden vertrekken. Het insmeren van armen en benen met zonnecrème was geen overbodige luxe. De temperaturen kunnen deze dag oplopen tot zomerse waarden.
Niet alleen in de Shimano XP op Par’Course konden de wielertoeristen hun fiets een laatste checkup geven, ook onderweg waren mecaniciens van het bedrijf stand-by voor eerste wielerhulp.
AGR toertochten

Alle zes fietstochten eindigden op de top van Cauberg tussen Vilt en Berg & Terblijt.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Inloopspreekuur wijk BOA in Schin op Geul

'The Messiah' te zien via TV Valkenburg

Volgend bericht →