Grote drukte tijdens eerste Kerststad-dag + video vuurwerk

Voorpagina » Toerisme » Grote drukte tijdens eerste Kerststad-dag + video vuurwerk

Zaterdag 19 november 2016 werd een gedenkwaardige dag. De eerste officiële dag van Kerststad Valkenburg werd direct een groot succes. In de loop van de dag arriveerden vele tientallen bussen met honderden bezoekers aan de Kerststad. Om half 8 was de officiële opening in het Halderpark door waarnemend-burgemeester Martin Eurlings. In zijn speech memoreerde hij de huidige tegenstellingen in de maatschappij waarbij zelfs het kinderfeest bij uitstek, Sinterklaas, gebruikt werd om zijn/haar gelijk te halen. Daarvoor ontstak Eurlings samen met gasten uit diverse windstreken de vredesvlam in het park.
In het centrum en vooral in de Grotestraat-centrum stonden de mensen al rijen dik een hele tijd te wachten op de feestelijke intocht van de Christmas Parade met als sluitstuk de Kerstman. Tijdens deze eerste Paraderit vergezeld door Valkenburgse eerste burger Eurlings.
Op het Walramplein stond de nieuwe slotwagen stil. Jurgen Colaris zei over tegen TV Valkenburg: “Op het Walramplein bleek inderdaad dat één van de trekkende voertuigen erg warm liep. Wat precies de reden was is nog niet duidelijk. Het betreft, zoals ieder jaar gloednieuwe Gators die we door Frissen, de materiaalsponsor van het eerste uur, ter beschikking gesteld krijgen. Hulde daarin voor Frissen die diezelfde avond nog gezorgd hebben voor een oplossing, waardoor we ons woensdag geen zorgen meer hierover hoeven te maken”.
Tijdens deze eerste Paraderit waren de laatste twee wagens geheel nieuw van opzet. Een beetje zichtbaar werd het thema van komend jaar waarin alle Paradewagens vernieuwd zullen worden. U hoort daarover meer van organisator Jurgen Colaris tijdens een interview dat vanaf zondag 27 november a.s. via het TV Valkenburg Vandaag wordt uitgezonden.
Na afloop kon iedereen genieten van het mooie vuurwerk dat vanaf de Kasteelruïne afgeschoten werd. Bekijk hier de video afkomstig van de Facebook-pagina van Magisch Valkenburg.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Prins Huub de vijfde regeert over de Boschrave

Presentatie Jaarboek in Meerssen

Volgend bericht →