Jubileum vakantiehuis Ronald McDonald Kinderfonds

Voorpagina » Toerisme » Jubileum vakantiehuis Ronald McDonald Kinderfonds

Sinds tien jaar komen gezinnen met een zorgintensief kind uit het hele land in Valkenburg aan de Geul op adem. “De Kindervallei is een plek waar vermoeide ogen weer gaan twinkelen”, zegt Thea Coolen, manager van de Kindervallei. “Al precies 10 jaar. In september 2007 openden we de deuren, nu vieren we het jubileum met gasten, vrijwilligers en sponsors.”
Het kleurrijke gebouw, van architect Hundertwasser, is niet meer weg te denken uit het Zuid-Limburgse landschap. Kinderen met een beperking of langdurige ziekte genieten hier samen met hun familie van een welverdiende vakantie. Ook logeren ouders wiens kind in Adelante revalideert, in de Kindervallei. Altijd in de buurt als hun kind hen nodig heeft.
Een unieke plek in Limburg dus. Niet alleen door de volledig aangepaste vakantie-appartementen, ook is er de enige rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland, in de aangepaste speeltuin ‘Vlindertuin’.
De jubileum feestmaand september is deze week gestart met een midweek voor acht gezinnen die de knutselwedstrijd hebben gewonnen. Zij worden getrakteerd op workshops, een gezamenlijk diner en een uitje naar de dierentuin.
Voor de vrijwilligers die de Kindervallei al die tijd draaiende houden, wordt op 22 september een muzikaal omlijst diner georganiseerd.
De Groningse Ronnie Zoer kan erover meepraten. Hij heeft er de voorbije tien jaar diverse vakanties doorgebracht met zijn gezin. “Onze oudste dochter zit in een rolstoel, dus een aangepaste vakantie is voor ons een must,” aldus Zoer. De Kindervallei, een sprookjesachtig vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat tegen een laagdrempelige prijs acht vakantie-appartementen biedt aan deze gezinnen plus acht gastenkamers voor ouders wiens kind in het naastgelegen Adelante revalideert. Voor allen een heel ontspannen plek om vakantie te vieren.
Een klein managementteam zorgt voor de dagelijkse leiding, met hulp van een onmisbare groep vrijwilligers. De Kindervallei krijgt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.
Meer info op: www.kinderfonds.nl/kindervallei
 


 

← Vorig bericht

Cornelius-oktaaf in Schin op Geul

Première openluchttheatervoorstelling 'Onder het Melkwoud'

Volgend bericht →