Kerststad op zoek naar de jongere bezoeker

Voorpagina » Toerisme » Kerststad op zoek naar de jongere bezoeker

Morgen, vrijdag 16 november, gaan alle attracties rond kerststad Valkenburg open. Ook de deels ‘vernieuwde’ kerstmarkt in de Gemeentegrot. De nieuwe organisatie speelt in op het familie gebeuren. “Gasten van 45 jaar en ouder bezoeken al jaren de kerstmarkt. We willen dit jaar kinderen met ouders naar Valkenburg lokken”, aldus wethouder Claudia Bisschops. De nieuwe bezoeker wordt gelokt met acties en activiteiten onder de noemer “Kinderkerststad Valkenburg”. Er is bijvoorbeeld WIFI in de gemeentegrot aanwezig.
Jeugd
Op alle woensdagmiddagen tijdens de kerststad Valkenburg periode spelen alle attracties  extra in op het bezoek van gezinnen met kinderen met optredens. Kinderen krijgen tijdens de kerstparades speciale VIP-behandeling om de parade te kunnen zien. “En ze krijgen culinaire hapjes”, beloofd burgemeester Jan Schrijen tijdens de kinderhapjes wandeltocht.
Parade
De Christmas Parade trekt iedere woensdag- en zaterdagavond vanaf half 8 door het centrum. De route is langer dan vorige jaar. De parade vertrekt in de Poststraat en verloopt via Dr.Erensstraat, Walramplein, Hovetstraat, Berkelstraat, Protestraat-Centrum richting de Bogaardlaan waar de ontbinding plaatsvindt. Op het Walramplein kunnen de praalwagens van dichtbij bekeken worden. Voor een half uurtje.
De vele attracties van Kerststad Valkenburg is familie en kindvriendelijk. Via een gratis ticket advertentie krijgen ze toegang tot Mergelrijk, Sprookjesbos, op het Walramplein en in de beide grotten krijgen kinderen ‘speciale aandacht’.
Kerststad Valkenburg is geopend van vrijdag 16 november tot en met 6 januari.
Foto archief TV Valkenburg

← Vorig bericht

KunstwerkT met Chantalle Meeuwis

Glas- en textielbakken terug naar centrum

Volgend bericht →