Kerststad Valkenburg bij meest bezochte evenementen

Voorpagina » Toerisme » Kerststad Valkenburg bij meest bezochte evenementen

Limburg blijft een toeristische topper.  Zowel voor Nederlanders zelf, maar ook voor onze ooster- en zuiderburen. Dat blijkt uit onderzoek naar de bekendheid en het imago van toeristisch Limburg.
Limburg is sfeer, rust en gemoedelijkheid
Uit het onderzoek in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen blijkt dat de bekendheid van Limburg het hoogst is in eigen land en bij onze Duitse oosterburen wat lager. De provincie Limburg wordt vooral gezien als sfeervol, rustgevend en gemoedelijk. Nederlanders vinden Limburg vooral bourgondisch, een gebied waar genoten wordt van het leven. De sterkste punten van Limburg zijn restaurants, streekgerechten, steden, bezienswaardigheden, wandelingen door de natuur en een bezoek aan een kasteel of buitenplaats.
Onderzoek
De meest bezochte attracties en evenementen zijn het Drielandenpunt in Vaals, het Designeroutlet in Roermond en Kerststad Valkenburg. Ook de Kasteeltuinen in Arcen en Magisch Maastricht zijn populair. Bij het onderzoek is per land een representatieve steekproef getrokken van 2.500 respondenten van 18 jaar en ouder.
Lees meer resultaten van het onderzoek in de Factsheet- bekendheid- en imagometing Limburg.

← Vorig bericht

Holland Casino blijft staatsbedrijf

Bewoners krijgen op twee punten gelijk

Volgend bericht →