Kerststad Valkenburg is bijna klaar

Voorpagina » Toerisme » Kerststad Valkenburg is bijna klaar

Als dit gepubliceerd wordt zijn er nog vier dagen voor de opening van Kerststad Valkenburg. Overal in het centrum wordt er nog gewerkt aan de afwerking van versieringen en wintertuinen.
Op het Th.Dorrenplein staan al bijna een week de chalets. De meeste zijn klaar, nog niet ingericht. Op het Grendelplein wordt nog gewerkt aan de laatste wintertuin voor de horecazaak. De versiering is daar al klaar.
De kerstmarkt in de Fluweelengrot wordt nog ingeruimd. We zien dat op het kleine grotpleintje voor de Fluweelengrot veel klaar is. Er is gekozen voor wederom een nieuw thema. Dit jaar ‘de ondergrondse kerstbeleving’.
In Europa’s oudste kerstmarkt – de Gemeentegrot – zijn de werkzaamheden bijna klaar. Alleen bij de in/uitgang wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking en de kerstverlichting.
Ondanks de late toezegging – afgelopen zomer – dat de markten doorgang konden vinden, komt alles nog op tijd af. Vooral de veiligheid speelde een grote rol.
Naast deze evenementen kunt u vanaf vrijdag 17 november ook terecht in de Wilhelminagroeve voor de zandsculpturen in kerstsfeer, in het Sprookjesbos ligt een schaatsbaan en in de Daalhemerweg – naast de Steenkolenmijn – kunt u Mergelrijk in kerstsfeer bezoeken.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg. Kerstbeer van Carla Honings, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Raad vraagt Jan Schrijen om te blijven. Nadrukkelijk!

Brandje in laagspanningsruimte van het casino

Volgend bericht →