Kerststad Valkenburg komt langzaam maar zeker in kerstsfeer

Voorpagina » Toerisme » Kerststad Valkenburg komt langzaam maar zeker in kerstsfeer

Nog een week en dan begint het kerstseizoen in Valkenburg aan de Geul. In veel straten hangt de kerstversiering en verlichting die ’s avonds sfeervol licht brengt.
Vanaf vrijdagmiddag gaan alle attracties open voor het publiek. Het zijn de ondergrondse kerstmarkten in de Gemeentegrot en Fluweelengrot, kerstminiaturen zien in de ondergrondse grot Mergelrijk, de lichtshow ‘wish’ in de Romeinse Katakomben, ‘Winter Wonderland Zandsculpturen’ in de ondergrondse Wilhelminagrot.
Dit jaar is er – in tegenstelling tot vorig jaar – een nieuwe entreekorting voor alle inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

In het Valkenburgse centrum op het Theodoor Dorrenplein kunt u vanaf vrijdag slenteren over Santa’s Village. Met nog zeven dagen te gaan worden op het plein en in de Dr.Erensstraat de chalets en de grote kerstboom opgebouwd.
Naast deze activiteiten kunt u ook nog een bezoek brengen aan Santa’s Giftfactory, Santa’s bedroom of het winterse Sprookjesbos. En iedere woensdag- en zaterdagavond kunnen de gasten aan Kerststad Valkenburg genieten van de ‘Christmas Fairytales parade’.
Houdt u van een culinaire wandeling, proeft u tijdens de Route d’Amuse diverse amuses in de vele Valkenburgse restaurants.
Foto’s Pierre Römgens, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Leven in de Bergervliet-kwestie

Opening carnavalsseizoen JCV de Foekepötsjes

Volgend bericht →