Vrijdag gaan alle kerstattracties open

Voorpagina » Toerisme » Vrijdag gaan alle kerstattracties open

De voorbereidingen voor de aanstaande Kerststad Valkenburg editie zijn bijna klaar. Nu nog de ‘finishing touch’. Aanstaande vrijdag gaan de beide ondergrondse kerstmarkten – Gemeentegrot en Fluweelengrot – open, slaan de houten ramen van de chalets van Santa Village op het Theodoor Dorrenplein open. “De kerstattracties aan de Neerhem – bij Winterwonderland en het Sprookjesbos – organiseren ook een kerstmarkt op de Heunsberg met marshmallows en andere ambachtelijke streekproducten”, zegt wethouder Claudia Bisschops (CDA).

kerstmarkt fluweelengrot

Door-de-weeks-bezoeken
Bisschops is trots dat de kerstmarkt in de Gemeentegrot dit jaar verduurzaamd is. “De catering serveert Limburgse streekproducten en gerechten. En er zijn diverse nieuwe stands van marktlieden te verwelkomen. Eén van die stands is een VVV-kraam met streekgoodie’s. Dat zijn artikelen uit de regio Zuid-Limburg”, aldus Bisschops.
Op de Facebookpagina van de kerstmarkt Gemeentegrot lezen wij dat er 365 Nordmann kerstbomen uit Oost-Duitsland opgesteld staan in de 2 km lange grot. De organisatie communiceert duidelijk dat gasten die naar de markten komen, niet in het weekeinde maar door de week te komen. “U ontloopt zo de lange wachtrijen in het weekeinde, waarin het steeds drukker wordt”, is het advies. Beide ondergrondse markten zijn een week langer geopend dan vorig jaar.
Openstellingen
Dit zijn de dagen dat de kerstactiviteiten geopend zijn:
Kerstmarkt Gemeentegrot t/m 29 december;
Kerstmarkt Fluweelengrot t/m 29 december;
Winterwonderland Neerhem van 7 t/m 28 december;
Winters Sprookjesbos met min-schaatsbaan tijdens de gehele kerstvakantie;
Kerstminiaturen Mergelrijk t/m 5 januari;
Christmas Fairytales Parade t/m 28 december;
IJsbaan bij Par’Course t/m 5 januari;
Museum Romeinse Katakomben komt ook met een kerstevent. Daar is nu nog niets bekend over, lezen wij op de Kerststad Valkenburg website.
ijsbaan par’course

IJsbaan
Nieuw aan Kerststad Valkenburg is de ijsbaan die op dit moment gebouwd wordt op Par’Course aan de Leeuwhof. Onder de naam ‘Valkenburg On Ice’ zal deze met echt ijs bedekte baan van 15 november tot aan het einde van de kerstvakantie geopend zijn. De baan is overdekt. De baan is een idee van The Pepr Company, die ook de kerstmarkt in de Gemeentegrot organiseert. Bisschops is blij met deze activiteit. “De plek waar de ijsbaan ligt houdt in dat er een goede spreiding van bezoekers gegarandeerd is”, aldus de wethouder Evenementen.
Foto Facebook Kerstmarkt Gemeentegrot
Foto ijsbaan Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Voorlopig geen (sociale) woningbouw op plekken basisscholen

Woonvisie 2020 – 2025: sturen en focus

Volgend bericht →