Koninklijk bezoek bij opening Paviljoen in Houthem

Voorpagina » Toerisme » Koninklijk bezoek bij opening Paviljoen in Houthem

Prinses Margriet en haar man professor mr. Pieter van Vollenhoven waren woensdagmiddag aanwezig in chateau St.Gerlach om het nieuwe St.Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve officieel te openen.
Naast de openingshandeling werd  een gezamenlijk geschenk aangeboden als herinnering aan deze bijzondere gelegenheid. Door vele is een bijdrage geleverd dat de entourage van het St.Gerlach Paviljoen  zou verrijken. De Houthemse kunstenares Claudia Volders kreeg de opdracht om portretten te maken van Johanna van Brabant en Philips de Stoute. Beide kunstwerken krijgen een plaats in de Johanna van Brabantsalon.
Daarnaast is aan beeldhouwer Frans van Straaten gevraagd om een bronzen Limburgs trekpaard te ontwerpen. Deze “Bella van St.Gerlach” heeft inmiddels een centrale plaats bij de entree, tussen de kasteelhoeve  en het St.Gerlach Paviljoen gekregen.
Beide kunstwerken werden onthuld door prinses Margriet en professor mr. Pieter van Vollenhoven.
Vanaf zondag ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een verslag van de opening van de St.Gerlach Paviljoen en Kasteelhoeve. U kunt het programma ook bekijken via deze website. En ook via uw smartphone. Klik daarvoor op onze website op de button ‘LIVE TV’.
Foto’s gemaakt door Raoul Limpens voor TV Valkenburg.

← Vorig bericht

Eerste stuk verbindingsas in Houthem afgerond

Ruim twee miljoen voor fietspaden Maastricht-Heuvelland

Volgend bericht →