Kwaliteit, sfeer en uitstraling voor het centrum

Voorpagina » Toerisme » Kwaliteit, sfeer en uitstraling voor het centrum

Een werkgroep van ondernemers en de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben nieuwe regels opgesteld om het uitstallingsbeleid ‘handen en voeten’ te geven waarbij kwaliteit, sfeer en beleving centraal gaan staan. De regeling gaat direct in en wordt door de ondernemers zelf gehandhaafd. Hoe dat in de praktijk zal gaan? De werkgroep loopt door de straten en beoordeelt de uitstallingen. Is het uitgestalde niet conform afspraak – zijnde 2 meter breed, 1,50 meter hoog en 1 meter diep vanuit de etalage – wordt de collega ondernemer hierop aangesproken. “Hij verpest het dan voor ons allemaal”, zegt John Roks van de V.O.C.
Wethouder Vermeer valt Roks bij. In de tussentijd wordt gewerkt aan een aanpassing van de APV. “Eind dit jaar wordt deze APV aangepast zodat we kunnen handhaven als gemeente”, zegt Vermeer. “Sommige ondernemers en winkeliers zullen zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Dat blijf je houden. Ze moeten zich dan afvragen of ze wel de juiste instelling voor ondernemer hebben”, zegt John Roks.
De werkgroep en de gemeente willen af van de tandenborstels en washandjes met naamsvermelding op die te koop worden aangeboden. Ze willen af van de vele uitstallingen die buiten de winkel staan. “Winkeliers die uitstallingen willen hebben zo groot als het terras van hun horecabuurman is, betalen ook € 8000,-. Als men dat hoort, schrikt men en wil dit niet”, licht Roks toe.
De VOC wil heel graag meer kwaliteit en beleving brengen. Binnenkort komen er acties rond het parkeren in de parkeergarage en acties rond kortingen in de winkels. “Ik kan er nu nog niet veel over zeggen”, aldus Roks. “Maar het moet in ieder geval meer mensen naar Valkenburg lokken. Ons centrum is niet voor niets veranderd. Mooier geworden”.
Mochten er ondernemers/winkeliers zijn die vragen hebben over datgene wat ze buiten mogen zetten, wordt binnenkort een ‘helpdesk’ in het leven geroepen. Zoals te lezen valt in de raadsnota (klik hiervoor op onderstaande link, red.) zijn er uitzonderen voor bepaalde sectoren.
KLIK HIER om het artikel en de raadsnota te lezen.

← Vorig bericht

Ladies edition Goldrace ook op Paaszondag

Red Bull brengt veel geld in laatje, zegt Vermeer

Volgend bericht →