Maquette geeft overzicht vestingstad Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Maquette geeft overzicht vestingstad Valkenburg

Met de onthulling zaterdagavond van een bronzen maquette is een tastbare en schematische afbeelding van vestingstad Valkenburg gerealiseerd.
De maquette zit verankerd aan het uiteinde van de vestigingsuur die 11 jaar geleden is gevonden bij werkzaamheden aan de Geulkade. Toen gingen er stemmen op om de opgraving voor de toekomst zichtbaar te maken door middel van een glazenplaat. Maar daar was toen geen geld voorhanden en heeft men besloten om het gat met zand dicht te gooien. Later is het idee van een maquette gelanceerd.
Eigenlijk zijn de vestingwerken nog niet helemaal af. Zaterdagavond werd door depute Hubert Mackus van de provincie Limburg bekend gemaakt dat het herbouwen van de Wolfstoren op de Kasteelruine een volgend project kan worden voor historisch Valkenburg. Overigens lanceerde oud-burgemeester Martin Eurlings de herbouw tijdens zijn nieuwjaarsspeech in 2017.
Voor een mogelijke herbouw van deze Wolfstoren worden oude bouwmethodes uit de middeleeuwen van stal gehaald. De herbouw gaat jaren duren, maar kan een toeristische attractie worden als geïnteresseerde toeristen en inwoners betalen om de voortgang van de bouw willen zien. De toren gaat 30 meter boven Valkenburg uittornen. Oud-burgemeester Eurlings is een warm voorstander van de herbouw van de Wolfstoren.
Foto’s Jelle Colaris en Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Lourdesgrotwinkel vol met kerstartikelen

Mooie resultaten voor S.E.C. teams

Volgend bericht →