Opwaardering voor recreatie en natuur in Vilt

Voorpagina » Toerisme » Opwaardering voor recreatie en natuur in Vilt

Gemeenschapshuis Cascade wordt de centrale spil in het vandaag, dinsdag 20 september 2016, gepresenteerde ‘natuur en recreatieplan Vilt. Kernoverlegvoorzitter John Creusen noemde het ‘cruciaal’ tijdens de presentatie in de raadzaal. “Het stichtingsbestuur van Cascade onderzoekt en bekijkt de mogelijkheden of in de nabije toekomst de horeca van Cascade vanaf ’s morgens 10 uur geopend kan worden voor bezoekers die het gebied dat wij willen gaan opwaarderen, bezoeken”.
Het kernoverleg Vilt heeft een 10 punten plan ingediend dat door Stichting Limburgs Landschap, het Kernoverleg en de gemeente Valkenburg aan de Geul ontwikkelt wordt. Voor het einde van dit jaar zal gestart worden met het aanbrengen van houten speeltoestellen, klimparcours, waterspeelplaats, glijbaan vanaf een talud, kabelbaan, aanleg trapveldje, uitkijktoren/platform, terrasovergang van verhard naar halfverhard met gras, terrasafscheiding bij Cascade en de aanleg van een jeu de boulesbaan.
Alle plannen zijn in nauw overleg met inwoners opgesteld, in samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul en Edmond Staal van het Limburgs Landschap. Daarvoor zijn vier bijeenkomsten geweest. “Alle plannen zijn daarna geconcretiseerd en gevat in het nu voorliggende natuur- en recreatieplan Vilt. Dit wordt een nieuwe parel die toegevoegd wordt aan het cityplan van Buitengoed Geul en Maas”, aldus Creusen.
Er komt geen woningbouw op het zogenaamde C-veld achter Cascade. “Dit terrein wordt teruggegeven aan de natuur. Dat zal in de toekomst ook gaan gebeuren met het huidige voetbalveld”, zei Creusen.
Het Limburgs Landschap zal voor € 50.000,- meebetalen aan de plannen, de overige helft wordt betaald door alle andere deelnemende partijen inclusief Europese subsidies die binnengehaald zijn. Het onderhoud van het gebied zal door het Limburgs Landschap gedaan worden.
Vanaf zondag hoort u in TV Valkenburg Vandaag hoe voorzitter John Creusen het plan uitlegt.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Christmas Fairy Tales wordt nieuwe Kerstparadethema

Besluit LED-verlichting uitgesteld tot begrotingsbehandeling

Volgend bericht →