Meer veiligheidsvoorzieningen tijdens Auw Wieverbal

Voorpagina » Toerisme » Meer veiligheidsvoorzieningen tijdens Auw Wieverbal

Er komen meer veiligheidsvoorzieningen voor het Auw Wieverbal in Valkenburg-centrum. De verantwoordelijk wethouder Jan Vermeer maakte dinsdagmiddag bekend dat er naast de vaste camera in de toren van de Geulpoort tevens een extra toezichtcamera op het Walramplein komt, een LED-scherm in de Geulpoort wordt geplaatst, hekken achter de hand worden gehouden die ingezet kunnen worden indien de Grotestraat-centrum te vol zou raken, een extra lichtmast geplaatst wordt en openbare toiletten op diverse plekken geplaatst worden.
Tot vorig jaar organiseerde de stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden (afgekort de V.E.V.) het bal zowel in de Grotestraat als op het Walramplein. “In het zicht van het truckersongeval in Haaksbergen zijn door de Rijksoverheid strengere veiligheidseisen gesteld aan evenementen. Er zijn diverse stevige gesprekken geweest met de VEV over de opgeschroefde eisen. Daar wilde de V.E.V. niet in meegaan. De gesprekken met de café-exploitanten om te komen tot een evenementenorganisatie hebben niets opgeleverd. Tot maandagmiddag 6 februari konden ze reageren. Niemand heeft zich gemeld’, aldus Vermeer.
Dat betekent dat er in de Grotestraat-centrum geen feest wordt georganiseerd. “Klopt. Er komen mensen bij elkaar die, net als vroeger, een gezellige avond hebben”, zegt Vermeer. “In het verleden was er ook nooit een organisatie”.
In de vergunning die de gemeente heeft afgegeven staat te lezen dat om 2 uur ’s nachts de cafés sluiten en er geen buitenbuffetten in de Grotestraat-centrum geplaatst worden. Er is tussen 18 en 02 uur een glasverbod op de openbare weg in het historische centrum (tussen de poorten) en op het Theodoor Dorrenplein ingesteld.
Vermeer benadrukt dat het het Auw Wieverbal evenement plaats vindt op het Walramplein. Het is een gratis toegankelijk evenement georganiseerd door de V.E.V. Het feest begint om 19:00 uur.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Winterwandeling mannenkoor Inter Nos

Beppie zingt in verpleeghuis Valkenheim

Volgend bericht →