Miljoenen voor investeringen in Thermae 2000

Voorpagina » Toerisme » Miljoenen voor investeringen in Thermae 2000

Eind mei tekenden Bas Tolmeijer en gedeputeerde Ger Koopmans de overeenkomst tussen European Hotel Management B.V. (EHM) en de provincie Limburg voor een lening van 7 miljoen, met als doel een financiële injectie in Thermae 2000 van in totaal 18 miljoen die EHM de komende 3 jaar zal investeren in het Valkenburgse resort. EHM is het moederbedrijf van Thermae 2000 en exploitant van Apollo Hotels.
Enkele maanden geleden werden bijvoorbeeld de kleedruimtes vernieuwd en bijna alle toilet- en douchegroepen. Het saunagedeelte is helemaal geschilderd, diverse sauna’s en het stoombad vernieuwd en het oefenbad volledig opgeknapt. Het volgende op de planning is een panoramasauna, waarvan de bouw start einde dit jaar. Ook wil men meer opgietingen. Deze sauna biedt ruimte voor opgietsessies (ook wel ‘löyly’ genoemd) tot 100 personen. Daarnaast is het dak een zonneterras waar eenzelfde aantal mensen kan liggen. In het panoramagebouw komen diverse rustruimten, die allen uitkijken over het landschap.
Er is in de afgelopen 2 jaar al volop vernieuwd en voor de aankomende conceptuele verbeteringen wordt zeker 3 jaar uitgetrokken. De werkzaamheden gaan geleidelijk zodat de huidige gasten ook volop kunnen blijven genieten.
Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2000 één van de grootste wellness centers van Nederland. In 1989 werd Thermae 2000 door twee fysiotherapeuten opgericht als kuuroord vanwege het bijzondere water uit eigen bron dat Thermae 2000 rijk is.


 

← Vorig bericht

Gratis Open Air Concert van Die Moselsänger

Henk Jakobsen in laatste 'Valkenburg Politiek'

Volgend bericht →