Minder bezoekers kerstmarkt Gemeentegrot

Voorpagina » Toerisme » Minder bezoekers kerstmarkt Gemeentegrot

De kerstmarkt in de Gemeentegrot heeft tot het weekeinde van 15 december circa 10% minder bezoekers verwelkomd dan vorige jaar. Dat zegt de gemeente op vragen van TV Valkenburg. “Daarbij is bij het opstellen van de begroting voor de kerstmarkt in de Gemeentegrot rekening gehouden. Ondanks dat het bezoekersaantal een beetje tegenvalt, is de gemeente toch tevreden gezien de korte voorbereidingstijd”, aldus het antwoord van de gemeentewoordvoerder.
Eerder dicht dan overige kerstevenementen
De kerstmarkt in de Gemeentegrot is nog geopend tot zondag 23 december. Dat is opvallend daar de overige kerstevenementen langer geopend zijn. De Kerstmarkt in de Fluweelengrot is geopend tot 30 december. Kerst in Winterwonderland aan de Neerhem is zelfs tot 6 januari geopend. Net als de Route d’Amuse. Santa’s Village loopt tot eind december.
“Dit jaar is er voor gekozen om de openingstijden van de kerstmarkt af te stemmen op voorgaande jaren. Niet alleen de zeer beperkt beschikbare tijd, maar ook het ontbreken van cijfermateriaal om de effecten van een eventuele wijziging van de openingstijden inzichtelijk te krijgen, heeft bij het maken van die keuze een doorslaggevende rol gespeeld”, aldus de woordvoerder.
Kerstnachtdienst in Gemeentegrot
Traditioneel houdt de Protestantse Gemeenschap Heuvelland een kerstnachtdienst in de gangen van de Gemeentegrot. In vroegere jaren vond dit plaats in het Romeinse gedeelte van de grot. Vanwege de aldaar aanwezige horeca ten behoeven van de kerstmarkt, is de dienst verplaatst naar een van de zijgangen in de Gemeentegrot. De dienst begint om 22:00 uur.  De grot is vanaf 20:30 uur open.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Provincie trekt miljoenen voor Thermae 2000 in

Oversteekplaats Reinaldstraat verdwijnt

Volgend bericht →