Minder Chinezen naar Nederland

Voorpagina » Toerisme » Minder Chinezen naar Nederland

Het aantal Chinezen dat Nederland bezoekt is gedaald met acht procent. Terwijl jaren wordt geroepen dat de groei van de Chinezen niet te stuiten is, kwamen er in 2018 nog ‘maar’ 334.000 naar ons land. De Chinees laat Nederland links liggen zegt Jos Vranken, directeur NBTC Holland Marketing in de Telegraaf. “Opmerkelijk is dat Chinezen steeds minder in groepen reizen en vaker de voorkeur geven aan een individuele reis.”
TV Valkenburg heeft het bericht voorgelegd aan de gemeente, die sinds enkele jaren een vriendschapsband heeft met de miljoenenstad Jiangyou City in China. Er zijn geen cijfers van bezoekende Chinese gasten in Valkenburg bekend. Daarnaast richt de gemeente haar ‘China-beleid’ op de high-end Chinese vrijetijdstoerist, die individueel of in kleine groepen reist en behoort tot de economische midden- of hogere klasse. “Deze toerist is op zoek naar een combinatie van cultuur en natuur (ontspanning) en de authentieke culturele Europese ervaring. Deze doelgroep heeft niets van doen met het massatoerisme waar in de Telegraaf naar verwezen wordt”, aldus de gemeente in haar reactie.
Het beleid zal pas op langere termijn zichtbaar worden, aldus de woordvoerder. In een vorig jaar uitgebracht infobulletin wordt daarop gewezen.
Foto archief TV Valkenburg

← Vorig bericht

Lezing over relatiecrisis en echtscheiding

Andy & Roy in L.V.K.-finale

Volgend bericht →