Natuurlijk Geuldal stelt alternatieve fietsroutes voor

Voorpagina » Toerisme » Natuurlijk Geuldal stelt alternatieve fietsroutes voor

De Stichting Natuurlijk Geuldal uit Schin op Geul stelt in een brief aan de gemeenteraad en het college van B&W alternatieve fietsroutes voor op bestaande wegen en wandelpaden. “Wij vernamen dat de fietsroute met een officiële status langs de Geulpoort, door de Bogaardlaan, via het Walramplein, achter de Erke, kruisend over de Burgemeester Henssingel naar het smalle wandelpad langs en ten zuiden van de Geul tot aan de parking achter de speeltuin van Kasteel Oost gaat lopen”, aldus de brief.
“Hiermee maakt u dus een fietsroute over bijzonder mooie smalle wandelpaden met interessante natuur- en cultuurhistorische zichten en daarmee benadeelt u de vele wandelaars die deze paden gebruiken”, aldus briefschrijver Peter Visser van Natuurlijk Geuldal.
De stichting vindt dat dit echt niet samen kan gaan en stelt het volgende alternatief voor: “Een mogelijke oplossing kan zijn (zie ook voorstel voor aansluiting volgend aandachtspunt) Pastoor Sartonstraat of Doctor Hermanstraat (bredere uitmonding op) Burgemeester Henssingel oversteken, rechts langs de tennisclub tot voor de tuin van Kasteel Oost en daar naar links richting Oosterweg (pad is breed en volledig verhard)”.
Tevens kaart Visser de drukke en gevaarlijke ‘kruising’ aan de Geulpoort aan de kaak.
Lees HIER de gehele brief van Stichting Natuurlijk Geuldal.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Ganzen trekken bekijks in Kerststad

Record aantal concerten Rieu op Vrijthof

Volgend bericht →