Nieuwe taak voor gemeente? Reisbureau?

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe taak voor gemeente? Reisbureau?
Valkenburg aan de Geul moet Jiangyou City bij toeristen en het bedrijfsleven in heel Europa en in het bijzonder Limburg promoten als plek om te bezoeken. Jiangyou City zal Valkenburg aan de Geul bij toeristen en bedrijfsleven promoten als toegangspoort van/voor Europa. Dat valt te lezen in de “Memorandum Of Understanding” die vorige maand in China door de Valkenburgse gemeentelijke delegatie en de Chinese plaatselijke autoriteit getekend werd.
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft TV Valkenburg desgevraagd het document verstrekt dat op 24 februari jl in Jiangyou City door beide burgemeesters is getekend.
Dit vriendschapsverdrag tussen de Chinese stad Juangyou en Valkenburg aan de Geul geeft ook aan dat er tussen de twee gemeenten, de gemeentelijke instellingen en bedrijven samen gewerkt gaat worden op het gebied van economie, onderwijs, cultuur, gastronomie, sport en toerisme. Ook zal gewerkt worden aan contacten tussen ondernemers, uitwisseling van scholen, jongeren en hun families. De overeenkomst is voor 5 jaar van kracht en kan wederzijds worden opgezegd.
Opvallend in het document is dat de naam “Valkenburg aan de Geul” slechts één keer voluit wordt geschreven en dat daarna enkel sprake is van “Valkenburg”. Terwijl consequent sprake is van “Jiangyou City”.
Ook beschikt Valkenburg aan de Geul sinds 24 februari blijkbaar over een nieuwe afdeling ‘Externe Betrekkingen’. Of moet “The Valkenburg External Relations Department” gelezen worden als “Europees reisbureau”?
Foto’s gemeente Valkenburg aan de Geul
← Vorig bericht

Feestvergadering Kernoverleg Berg met nieuwe flyer

16% Minder bezoekers Kerststad Valkenburg

Volgend bericht →