Nieuwe toiletvoorziening en aanpassingen nooduitgang Gemeentegrot

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe toiletvoorziening en aanpassingen nooduitgang Gemeentegrot

De Gemeentegrot zal binnenkort een nieuwe toiletvoorziening krijgen. De bestaande voorziening is niet meer van deze tijd, laat wethouder Claudia Bisschops weten. “Uit de evaluatie van de kerstmarkt 2019 is gebleken dat het wenselijk, zo niet noodzakelijk is om twee investeringen in de gemeentegrot te realiseren. Dit betreft het aanpassen van de sanitaire voorzieningen (toiletten) in de grot en de noodzakelijke aanpassingen aan de nooduitgang.”

nooduitgang plenkertstraat

Nooduitgang
De toevoerweg vanaf de nooduitgang naar de plek waar tijdens de Kerstmarkt de catering staat (in het Romeinse gedeelte van de grot, red.) moet aangepakt worden. De weg vertoont nu behoorlijk wat slijtsporen en is gevaarlijk geworden voor de bezoekers. In het kader van de veiligheid van de bezoekers door het jaar heen en het in orde maken van de vluchtweg tijdens de Kerstmarkt, zijn deze werkzaamheden noodzakelijk.

Kosten
De kosten worden geraamd op € 38000,- voor de toiletvoorziening. De kosten voor aanpassingen aan de nooduitgang in de Plenkertstraat bedragen € 15000,-. De gemeente is als eigenaar van de Gemeentegrot is verantwoordelijk voor de veiligheid en de voorzieningen in de grot.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Leerlingenorkest Walram oefent in buitenlucht

Muur bij Openluchttheater wordt geluidsscherm

Volgend bericht →