Nog geen duidelijkheid over doorgaan kerstmarkten

Voorpagina » Toerisme » Nog geen duidelijkheid over doorgaan kerstmarkten

“Ik weet nu niet precies of de kerstmarkten doorgang kunnen vinden. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij als college van B&W doen er alles aan om ze te laten doorgaan”, aldus wethouder Jan Vermeer van grote evenementen maandagavond in de raadsvergadering. Het probleem ligt nog steeds aan de strenge brandveiligheidseisen die de centrale overheid oplegt plus de problematiek van de vleermuizen.
In dit laatste dossier zijn nog geen beslissingen genomen. Een ingehuurde kracht, betaalt door de gemeente Valkenburg aan de Geul, werkt twee dagen per week aan onderzoek en  het schrijven van beleid zodat de provincie Limburg (die geen beleid omtrent vleermuizen in grotten heeft, red.) een vergunning kan afgeven. LEES HIER meer over de vleermuizen problematiek in Valkenburg aan de Geul. Het kost de gemeenschap tonnen aan extra geld om beleid op te stellen.
“Iedereen wil dat de markten in de grotten doorgaan. Ik hoef u niet uit te leggen hoe groot de economische invloed van dit evenement is voor onze gemeenschap. Iedereen doet zijn uiterste best”, zegt Vermeer die overigens geen portefeuillehouder voor de veiligheid beheert. Dat is voorbehouden aan de waarnemend-burgemeester Schrijen. Hij was maandagavond wegens vakantie niet aanwezig.
Het afgeven van een milieuvergunning voor het openstellen van evenementen in grotten heeft een doorlooptijd van zes maanden. Dus de tijd begint te dringen.

← Vorig bericht

Zo ziet de nieuwe Sibbergrubbe er uit

Oudste inwoonster van Limburg viert 107e verjaardag

Volgend bericht →