Ondernemers: we doen het zelf!

Voorpagina » Toerisme » Ondernemers: we doen het zelf!

De komende 2 maanden gaan de niet-horeca-ondernemers in Valkenburg-centrum de met de gemeente overeengekomen uitstallingsregels en de daarbij afgesproken kwaliteitscriteria
realiseren zonder dat de gemeente kan/zal handhaven. Dit laat wethouder Jan Vermeer aan de gemeenteraadsleden weten. Via dialoog met de ondernemers en overleg “op straat” zal de gewenste kwaliteit in uitstallingen bereikt moeten worden.
De vergunningplicht wordt afgeschaft, door de ondernemers voorgestelde kwaliteitsregels komen er voor in de plaats. Er geldt een monitorperiode van 2 maanden.
Enkele opvallende punten in de kwaliteitsregels zijn:
– er hoeft geen sprake te zijn van eenheidsworst. De uitstalling kan per gebied, straat, zaak verschillen;
– geen gebruik maken van plastic materiaal, schreeuwerige kleuren of marktkraamborden;
– in de uitstallingen geen zgn “dumpartikelen” plaatsen;
– terrasschotten van aanpalende horecabedrijven blijven vrij;
– voldoende loopruimte voor winkelend publiek. Rolstoel/rollator worden niet beperkt.
Voor ondernemingen in de HELE gemeente zijn vanaf nu dus zonder vergunning uitstallingen toegestaan binnen een afgebakende ruimte (2 meter breed, 1 meter diep en 1,5 meter hoog) direct aansluitend aan de voorgevel van de onderneming. Voor het uitstallen van planten, bloemen, groeten en fruit geldt de breedte van de gevel, 1 meter diep en 1,5 meter hoog mits in de winkel deze producten als hoofdassortiment verkocht worden.
Ondernemers zullen elkaar op hun uitstallingen aanspreken als deze niet voldoen aan de uitgangspunten. Er zal tijdelijk een soort “helpdesk” worden ingericht waar ondernemers
terecht kunnen als er onduidelijkheden zijn bij de invulling van de uitstalling. Daarbij staat voorop dat de verstrekte aanbevelingen wel gerespecteerd zullen worden.
KLIK HIER om de gehele raadsnota te lezen.

← Vorig bericht

Picknickset geplaatst langs Bemelerweg

Taalcafé in 'Valkenburg Politiek'

Volgend bericht →