Wordt Valkenburg 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'?

Voorpagina » Toerisme » Wordt Valkenburg 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'?

Valkenburg aan de Geul is in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Nederland Schoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. De observatieteams meten ook de schoonheid van elk gebied. Eind oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.
Helene van Zutphen, directeur Nederland Schoon voegt hieraan toe: “Als jouw favoriete winkelstraat en -gebied schoon is, wordt winkelen nog fijner en kom je er graag terug. Hoe leuk is het als jouw vertrouwde winkelgebied straks de schoonste van het land is? Van een schone winkelstraat plukt niet alleen het winkelend publiek de vruchten. De ondernemers die zich inzetten voor dit doel werken intensief samen en hebben daardoor meer contact met elkaar. Dit werkt verbindend en draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel en de schoonbeleving van ondernemers én winkelend publiek. Deze inzet wordt met de Schoonste Winkelgebied Verkiezing extra beloond.”
Het winkelcentrum in de Maastrichtse wijk St.Pieter was de vorige winnaar. Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Nederland Schoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. De uitverkiezing is een initiatief van Nederland Schoon.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Voldoende aanmeldingen voor 'Shelter Night'

TV Gids programma's vanaf 16 juni

Volgend bericht →