Overleg over betegeld wandelpad in natuurgebied

Voorpagina » Toerisme » Overleg over betegeld wandelpad in natuurgebied

Donderdag 6 april wordt overleg gepleegd omtrent het vorige week aangelegd voetpad tussen Tivoli en de Geul. In een reactie geeft wethouder Carlo Vankan aan dat de ontstane situatie niet die is die de gemeente Valkenburg aan de Geul voor ogen had.
“Donderdag is overleg tussen ambtelijk Projectleider Valkenburg aan de Geul en ambtelijk projectleider Buitengoed Geul & Maas over een oplossing van het fietspad waarbij nu al overeengekomen is het breder te maken en de opstaande randen anders vorm te geven”, aldus Vankan op vragen van TV Valkenburg. “Het gaat geen extra geld kosten, alles blijft binnen het budget van Buitengoed Geul en Maas, belooft de wethouder.
Het aangelegde pad is nu circa 125 cm breed. Er is ruimte voldoende. Circa 3 meter.
Er is  door vele wandelaars, fietsers en andere gebruikers van dit druk bewandelde wandelpad gereageerd. Vooral via Facebook. Het wandelpad loopt vanaf Tivoli naar beneden richting Geul en loopt enkele meters voor het bruggetje weer omhoog. Daar is een regenwaterprobleem en daarom wordt het pad betegeld.
Vanaf het Geulbruggetje bij het voormalige voetbalterrein van Valkenburgse Boys splitst het pad zich enerzijds richting Broekhem, anderzijds richting Klaterstraat in Houthem. Vanaf het bruggetje tot aan de sjtegel bij de ingang van Ingendael wordt een halfverharding aangebracht. Op dat stuk wandel- en fietspad speelt geen regenwaterproblematiek laat wethouder Vankan weten aan TV Valkenburg.
De provincie Limburg en de gemeente Maastricht werken samen in het kader van het grote G.O.M.V.-project. Dit gecombineerde wandel- en fietspad is gelegd in het project ‘Buitengebied Geul en Maas’. Het moeilijke in het hele project is het feit dat provincie Limburg en de gemeente Maastricht op het grondgebied van Valkenburg aan de Geul werken.
Foto Pierre Römgens, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe dirigent voor Zangvereniging Orphée Houthem

Kinderarmoede in 'Valkenburg Politiek'

Volgend bericht →