Pad van Neerhem naar Wilhelminatoren afgesloten

Voorpagina » Toerisme » Pad van Neerhem naar Wilhelminatoren afgesloten

Het wandelpad dat vanuit de Neerhem richting de Wilhelminatoren loopt, wordt per direct afgesloten. Het pad is te gevaarlijk om te belopen.
Kabelbaaneigenaar Paul Geenen heeft daar onlangs tijdens een commissievergadering op gewezen omdat hij in gemeentelijke stukken had gelezen dat er tot 2021 geen geld ter beschikking gesteld werd voor onderhoud aan het wandelpad ’t Geböschke vanuit de Neerhem richting de Wilhelminatoren. “Er steken gevaarlijke stukken ijzer uit, een aantal trappen zijn weggerot en meerdere treden zijn zeker 30 cm hoog. Omdat de trapleuning is verrot en op diverse plaatsen zelfs is verdwenen ontstaat er tijdens regenbuien een glijbaan”, aldus Geenen.
Tijdens de raadsvergadering van afgelopen week heeft verantwoordelijk wethouder Carlo Vankan aangekondigd het steile wandelpad richting de Wilhelminatoren voor veiligheidsoverwegingen af te sluiten.
Wethouder Vankan gaat binnenkort in overleg met de ondernemers in de buurt om te praten over mogelijke oplossingen. Eén van de oplossingen zou kunnen zijn om het wandelpad op te nemen in het project Buitengoed Geul en Maas. “Dan kunnen we een subsidie krijgen voor de herstelwerkzaamheden”, hoopt de wethouder.
Geenen die de commissieleden wees op de zeer gevaarlijke situatie ter plaatse sprak tijdens de commissie vergadering over een offerte die hij had opgevraagd voor herstel van het pad. De kosten zouden € 40.000 tot € 50.000 belopen. Daarover zei Vankan dat hij zou overleggen en bekijken wat er gedaan moet worden aan het pad. Het pad heeft in ieder geval geen beveiliging aan de kant waar het stijl bergafwaarts loopt.
Foto’s gemeente valkenburg aan de geul

← Vorig bericht

Wat zijn de werkelijke legeskosten voor vergunningparkeren?

Zomerconcert Mannenkoor Inter Nos

Volgend bericht →