Park rond nieuwe bestemming De Leeuw

Voorpagina » Toerisme » Park rond nieuwe bestemming De Leeuw

Een van de vele vernieuwingen die rond de herontwikkeling van het voormalige brouwerijcomplex De Leeuw zal de aanleg van een park zijn. Vanaf parkeerterrein aan het Odapark tot aan natuurgebied Ingendael wordt opnieuw aangelegd. De bestaande terreinen krijgen een geheel eigen ‘smoel’.
Het terrein tegenover de groene toren van De Leeuw – die overigens afgebroken wordt en verderop tegen de helling van het Polferbos herbouwd wordt – wordt opnieuw ingericht als parkeerplaats. Ook de groenstrook langs de Koningswinkelstraat – naast het nieuwe parkeerterrein van De Valkenier – zal een parkeerfunctie krijgen.
Rechts naast de ingang van het brouwerijcomplex – waar nu een kleine boomgaard is – wordt samengevoegd met het naburige grote weiland. Hier komen nieuwe bomen te staan. De kademuren van de Geul worden waar nodig vernieuwd. En in het weiland wordt een visvijver aangelegd. Daarin kunnen consumenten nieuwe visapparatuur uittesten. De bestemming evenement voor het weiland vervalt als de gemeenteraad begin september daarvoor kiest. Dat betekent het einde voor het weiland om ingezet te worden als parkeerplaats bij grote evenementen zoals de Amstel Goldrace.
Ook zal de Cavemanrun een andere lokatie moeten zoeken. Dat zal voor de editie 2019 zeker het geval zijn. Veel van de plannen die sinds vorige week ter inzage liggen op het gemeentehuis zijn uiterlijk begin 2019 – bij de start van de Goldrace – gerealiseerd.
De verwachting leeft dat indien het project eenmaal gerealiseerd is, de Plenkertstraat gaat opleven. Er zal ‘verkeer’ zijn van en naar het nieuwe food- en sportcomplex, waarvan nu nog geen naam bekend is. Deze zal in oktober door projectontwikkelaar Wyckerveste in de openbaarheid gebracht worden.
Vanaf zondag 13 augustus zal projectleider Ben van Eijsden in het programma TV Valkenburg Vandaag uitleg geven over de plannen, welke functies de gebouwen krijgen en hoe het verdere inspraaktraject zal zijn.
Afbeeldingen Moederscheim Moonen architecten


 

← Vorig bericht

Jongen uit Valkenburg en Schimmert in vrijheid gesteld

Gerlachusmarkt in Houthem

Volgend bericht →