Parkeren op parkeerterrein Valkenier tijdens weekeinde

Voorpagina » Toerisme » Parkeren op parkeerterrein Valkenier tijdens weekeinde

Tijdens de kerstperiode kunnen automobilisten hun auto parkeren op de grote parkeerplaats bij pretpark de Valkenier. De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft dit mogelijk gemaakt om de parkeerdruk in de omliggende wijken weg te nemen. Vorige week is de ijsbaan bij Par’Course geopend en zal meer bezoekers trekken waardoor de parkeerdruk gaat toenemen in Broekhem-Zuid.
De gebruikers van het parkeerterrein moeten betalen voor het parkeren van hun auto. “De opbrengst gaat naar de eigenaar van het terrein, de Valkenier”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Wij verwachten dat het nieuwe evenement Valkenburg On Ice (bij Par’Course) dit jaar extra bezoekers zal aantrekken”.
De gemeente heeft voor het toestaan van parkeren op die plek een omgevingsvergunning afgeven waaraan voorwaarden zijn verbonden. De uitgangspunten zijn dat alleen parkeren is toegestaan op zaterdagen en zondagen in de periode van 16 november t/m 31 december 2019. De Valkenier dient dezelfde parkeertarieven als op de gemeentelijke parkeerterreinen aan te houden.
Archieffoto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe voetbalvoorspelling: “De Drie van Graefie”Scherpe woordenwisseling behandeling jaarstukken 'Kom Leren'

Volgend bericht →