Plaquette VVV het Geuldal herplaatst bij Spaans Leenhof

Voorpagina » Toerisme » Plaquette VVV het Geuldal herplaatst bij Spaans Leenhof

De Valkenburgse Kunst- en Cultuurraad heeft de plaquette die voorheen bij het bruggenhoofd van de Geul aan de kant van het Theodoor Dorrenplein, herplaatst in de tuin van het Spaans Leenhof.

Bank en VVV plaquette oude situatie

De plaquette was tijdens de herinrichting van het Valkenburgse centrum verwijderd en opgeslagen in het gemeentelager, waardoor de plaquette in de vergetelheid raakte. De plaquette is in mei 1968 onthuld uit “erkentelijkheid en uit dankbaarheid aan de heren P.A. Hens en A.J. Crolla. De president en secretaris ontvingen deze plaquette vanwege hun bijzondere verdiensten voor de bevordering van het vreemdelingenverkeer naar ons Geulstadje”, aldus Connie Wezeman, van de KCR.
VVV oorkonde 1968 plaquette VVV het Geuldal

Koker gevonden
De Kunst en Cultuurraad Valkenburg wilde dit stukje historisch erfgoed niet verloren laten gaan en heeft zich ingespannen om dit stukje historie weer naar het centrum terug te halen.
Bij het verwijderen van de plaquette en de bank werd ook een koker gevonden met bijbehorende oorkonde. De koker met oorkonde is veilig gesteld en is opgenomen in het gemeentelijk archief”, aldus Wezeman.
Foto’s KCR Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Programma's vanaf zondag 7 juni

Oud versus jong in appartementencomplex

Volgend bericht →