Proeven en genieten tijdens Bokkenweken in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Proeven en genieten tijdens Bokkenweken in Valkenburg

Zaterdag werden de Valkenburgse Bokkenweken geopend met het aanslaan van het eerste vaatje Leeuw Bokbier. Dat gebeurde op een druk Theodoor Dorrenplein. De komende vier weken zijn er tal van activiteiten rond het thema bok en bokken. Klik voor het volledige programma op deze link.
Zaterdag werd tevens ‘de Held van de Smaak‘ bekend gemaakt. Bakker Koos van Eijndhoven. Koos tapte samen met de winnaar van het Bok op je Bord-menu, Harrie Frijns van diner-café Amadeus, het eerste glas Leeuw Bokbier.
Aan de Bokkenbattle deden twee teams mee: de Jonkheid Boete de Poort Vallekeberg en een Team uit Sibbe. Wie er van beide gewonnen heeft wordt in het laatste weekeinde van de Bokkenweken bekend gemaakt.
Komende zondag ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een videoverslag van de opening van de weken.

Bokken lusten mergel.nu niet
Met minder tam-tam is in hetzelfde Valkenburg aan de Geul de Oktober Mergelmaand begonnen. Voor de 9e keer al weer. Wie op dit moment de gemeentelijke website bekijkt ziet rechts bovenin onder het kopje “Evenementen” wel de Valkenburgse Bokkenweken vermeld, maar niet de de Oktober Mergelmaand van Mergel-nU. Alleen na doorklikken op “meer evenementen” komt men bij de lijst van alle evenementen in de maand oktober. Daar staan de Bokkenweken op plaats 3, de Oktober Mergelmaand op plek 4.
In het programma Valkenburg Actueel, uitgezonden door Falcon Radio, is Melissa Houben, werkzaam bij de gemeente Valkenburg aan de Geul als junior Projectmanagement Evenementen, gevraagd naar het wel of niet aanwezig zijn van coördinatie tussen beide evenementen. Haar antwoord maakt ons duidelijk dat er tussen beide organisaties wel is gesproken. Maar de coördinatie is er niet gekomen.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016
 

← Vorig bericht

Herindeling gemeente Valkenburg aan de Geul praktisch een feit

Hoeft hospice toch maar 2% overdrachtsbelasting te betalen?

Volgend bericht →