Sittardenaren verdedigen Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Sittardenaren verdedigen Valkenburg
Als twee inwoners van Sittard in een open brief Valkenburg aan de Geul bejubelen moet er iets aan de hand zijn. Dagblad de Limburger, in haar uitgave regio Sittard-Geleen, liet onlangs de stadsgids van Sittard aan het woord. In het kader van de discussie in Sittard over de ontwikkeling van de binnenstad aldaar.
“Bouw de stad niet vol, ontwikkel de stad. Maak er een historische woonplek van” is de oproep. Om zijn gedachten te onderlijnen gebruikt deze Sittardse stadsgids Valkenburg als afschrikkend voorbeeld: “Het is een uitgaanscentrum geworden met patat etende en bier zuipende toeristen, die ieder jaar uit de Randstad afzakken”. Ook: “Hoe een uniek historisch stadje verwordt tot attractiepark”.
TV Valkenburg vroeg op deze Sittardse beeldschets van Valkenburg een reactie van het college van B&W van Valkenburg aan de Geul. Deze reactie wordt gegeven in de vorm van een brief aan de stadsgids van Sittard. Ondertekend door in Valkenburg werkende Sittardenaren. Vanuit een gedeelde liefde voor Sittard en Valkenburg. In de brief staat niet aangegeven of bij het rondje door het centrum van Valkenburg 100% DNA-Valkenburgers kunnen aansluiten.
Lees hier de brief van Sittardenaren aan een Sittardenaar.
← Vorig bericht

Vlaggen, ballonnen, banners als uitstalling in centrum geweerd

Cast voor 'The Passion' in Roermond bekend

Volgend bericht →