Stedenband met China is levendig

Voorpagina » Toerisme » Stedenband met China is levendig

“Er zit flinke handel in het naar West-Europa halen van Chinezen”, zegt directeur Loek Bongarts van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Volgens hem zijn het afgelopen anderhalf jaar circa 75.000 Chinezen in de Euregio op bezoek geweest. Burgemeester Jan Schrijen vult aan “dat het een traject is van de lange adem. We willen – en dat moet duidelijk zijn – geen toestanden zoals in Giethoorn.”
De Valkenburgse bestuurders zijn nog dagelijks bezig met de economische en culturele programma’s uit te werken die vorig jaar zijn opgesteld met Jiangyou. “Binnenkort zal er een tegenbezoek plaatsvinden. In de Chinese plaats Jiangyou zal dan een feestelijk evenement gepresenteerd worden met deze vier artiesten: Martin Hurkens, zanger en reeds behoorlijk bekend in China, Fenno Ograjensek zangeres, Wouter Bergenhuizen, haar vaste begeleider en Lotte Walda, singer-songwriter. Walda trad in 2017 nog op in Landgraaf bij Pinkpop. Deze culturele uitwisseling zal in oktober plaatsvinden. Naast de optredens mag de Valkenburgse delegatie zich presenteren.”
Deelnemers aan de Chinareis zijn naast depute Eric Geurts met twee adviseurs, ook burgemeester Jan Schrijen en directeur Loek Bongarts.
De stedenband tussen China – Valkenburg aan de Geul wordt aangehaald. Op zaterdag 15 september bezoekt een delegatie een bezoek aan Valkenburg.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Uitslagen bekerwedstrijden van zondag 9 september

Parkeerterrein villa Via Nova dicht

Volgend bericht →