Tieners in het oude Rome versus tieners in 2017

Voorpagina » Toerisme » Tieners in het oude Rome versus tieners in 2017

In de expositie ‘Spiegelbeeld’ in het museum Romeinse Katakomben geven tieners hun visie op de verschillen maar vooral ook de overeenkomsten tussen tieners in het oude Rome en tieners in 2017. De expositie vindt plaats van 22 april t/m 7 mei.
Er worden projecten van Nederlandse tieners getoond: zij zijn in het leven gedoken van hun leeftijdgenoten in het oude Rome en hebben hun bevindingen op een verrassende, geheel eigen en beeldende wijze in beeld gebracht. Allerlei kunstvormen worden hierbij belicht: videokunst, dans, modevormgeving, schilderkunst, muziek en meer! Ook is er een ondergronds filmzaaltje ingericht, waarbij het tienerleven in het oude Rome via korte en mooi geïllustreerde animatiefilms (voor alle leeftijden!) in beeld is gebracht.
Speciaal voor kinderen t/m 12 jaar is een interactieve ontdekkingstocht ontwikkeld. Op vertoon van de museumkaart ontvangen de kinderen een cadeautje: een pakketje met spannende uitdagingen, een kleurplaat, en een verhaal over een jongetje dat terugreist in de tijd om op zoek te gaan naar een mysterieuze fresco. Vervolgens wordt tijdens een rondleiding, samen met een gids, gezocht naar deze geheimzinnige fresco, in het donkere ondergrondse gangenstelsel.
Tenslotte wordt op 7 mei, in samenwerking met de Stichting SPQR, om 14.30 uur bij wijze van finissage van deze bijzondere expositie, de masterclass ‘Spiegelbeeld’ georganiseerd.
C. Laes, auteur van onder andere “Jeugd in het Romeinse Rijk: jonge jaren, wilde haren?” zal een masterclass geven aan een kleine groep, waarin hij ingaat op het dagelijkse leven van jonge mensen in het oude Rome.

De expositie is iedere dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

In combinatie met een toegangsticket voor het museum is de expositie ‘Spiegelbeeld’ gratis te bezoeken. In combinatie met een toegangsticket voor de lezing is de expositie ‘Spiegelbeeld’ eveneens gratis te bezoeken.

Meer informatie vindt u op: www.katakomben.nl

← Vorig bericht

Programma voor Koningsdag in Schin op Geul

TV Gids vanaf 23 april

Volgend bericht →