Valkenburg is nu 'Walkingburg'

Voorpagina » Toerisme » Valkenburg is nu 'Walkingburg'

Met deze woorden nam burgemeester Jan Schrijen de prijs Wandelgemeente van Nederland 2019 in ontvangst. Het bronzen beeldje werd voor de 10e keer uitgereikt, na Horst aan de Maas, en Eijsden-Margraten nu de 3e Limburgse gemeente, door uitgever Eef van den Brink, hoofdredacteur Thialda Hoogeveen en routeloopster Femke Kazemier-Rongen van de wandelkrant Te Voet. De uitreiking vond plaats op de Kluis in Walem en veel prominente wandelaars, politici en vertegenwoordigers van verenigingen en de gemeente waren hierbij aanwezig.
Femke Kazemier-Rongen somde nog eens de positieve kanten van Valkenburg als wandelgemeente op: afwisseling en variatie in de paden, het grote aantal zitbankjes op de routes en het historisch karakter. Een minpunt vond zij de onduidelijke markeringen.
Eef van den Brink merkte op dat het een close finish was met de gemeente Opsterland en Raalte maar de vakjury uiteindelijk de beslissende stem had gegeven vanwege de vele stegelkes en rustpunten op de route, geen problemen met overnachting in alle prijsklassen en de geweldige promotie. Visit Limburg (V.V.V.) kreeg een aparte pluim voor haar website en begeleiding.
Jo Eijkenboom, voorzitter Heuvelland4daagse, reikte vervolgens een beeldje uit aan de gemeente Valkenburg aan de Geul als dank voor de prima samenwerking. Als afsluiting werd bij stralend weer nog een korte wandeling in dit mooie gebied gemaakt.
Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Geen klachten over geluidsniveau Openluchttheater

Smog door de zon

Volgend bericht →