Veiligheid boven alles. Niemand mag er door!

Voorpagina » Toerisme » Veiligheid boven alles. Niemand mag er door!

“Gasten die gereserveerd hebben bij zaken in het centrum en hoewel in het bezit zijnde van het kaartje of de app als toegangsbewijs wordt de toegang tot de Kerstparade geweigerd door de beveiligers. Dit gaat soms op zeer hardhandige, brutale danwel grove wijze. Dit is geen visitekaartje voor Valkenburg aan de Geul”. Dat bracht Bianca Rooding-Eurlings (VVD) onlangs in tijdens de commissievergadering Algemene Zaken. Daarover heeft de VVD veel klachten ontvangen. Ook bij TV Valkenburg kwamen klachten binnen van gasten die de toegang tot het centrum was ontzegd tijdens de Christmas Parade.
Wij hebben navraag bij de gemeente gedaan. De gemeente heeft daarover afspraken gemaakt met horeca vertegenwoordigers. Alle horeca-ondernemers in het centrum zijn hierover per brief geïnformeerd, bevestigt de gemeentewoordvoerder. Zij laat ons het volgende weten.
“Tijdens de Kerstparade geldt de volgende veiligheidsinstructie. Als het tijdens de Kerstparade druk is in het historisch centrum worden uit veiligheidsoverwegingen de toegangswegen naar de Kerstparade afgesloten. Bezoekers worden dan doorverwezen naar publieksvakken in de Muntstraat, Pelerinstraat, Dr. Erensplein en Walramplein. Indien er sprake is van afsluitingen, zijn er drie ingangen waar horecabezoekers wel worden toegelaten op vertoon van een digitaal reserveringsbewijs: de Hovetstraat en de Walravenstraat vanuit het Walramplein en de Grendelpoort vanaf de westelijke zijde.”
Grendelpoort afsluiten
“De Grendelpoort wordt enkel afgesloten bij grote drukte indien noodzakelijk en blijft zo lang mogelijk open. Bij de Grendelpoort kan er een moment zijn dat men niet binnen komt op woensdag tussen 19.30-20.00 uur en zaterdag tussen 20.00-20.30 uur. Dit is afhankelijk van de drukte. Indien dan is afgesloten, komen horecabezoekers ook niet met een reserveringsbewijs binnen in verband met het passeren van de parade. Zij moeten dan wachten totdat de Parade voorbij is”, aldus de instructie.
Drukker dan vorig jaar
De eerste twee weken van deze editie van Kerststad Valkenburg is het drukker dan voorgaande jaren. De reclame-campagne is hierop afgestemd. Er wordt gewezen op de ‘rustige dagen midden in de week’. Die dagen worden dit jaar meer gebruikt voor een bezoekje aan Valkenburg-centrum. De gemeentewoordvoerder beaamt deze situatie.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Euregionaal-alert voor Leon Hoffman

Vier fietsen buit gemaakt in IJzeren

Volgend bericht →