Verkeersmaatregelen rond wandelvierdaagse in Berg

Voorpagina » Toerisme » Verkeersmaatregelen rond wandelvierdaagse in Berg

Vanaf donderdag tot en met zondag 12 augustus wordt de 31e Heuvelland-vier-daagse georganiseerd. Bij en in de buurt van de start- en finishlocatie van de Heuvelland-vier-daagse bij café-zaal ’t Vöske in Berg & Terblijt is er van dinsdag 7 tot en met maandag 13 augustus een gewijzigde verkeerssituatie.
Onderstaande informatie over de verkeersmaatregelen is afkomstig van de gemeente Valkenburg aan de Geul. TV Valkenburg neemt de informatie intergraal over.


Verkeersmaatregelen en parkeerplan tijdens de 31eHeuvelland4daagse

Bij en in de buurt van de start- en finishlocatie van de Heuvelland4daagse bij café-zaal ’t Vöske in Berg & Terblijt is er van dinsdag 7 tot en met maandag 13 augustus een gewijzigde verkeerssituatie, maar ook in enkele andere straten in Berg & Terblijt.

Parkeren van auto’s

Voor de periode van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus:

 • Komende vanuit de richting Valkenburg aan de Geul en/of Maastricht via de N590, worden de wandelaars met auto’s ter hoogte van Autobedrijf Biermans door verkeers-regelaars en P-borden naar de parkeerplaatsen achter ‘Groenrijk’ geleid.
 • Bij het verlaten van het parkeerterrein is de route richting Rijksweg aangegeven met borden.
 • Met behulp van borden wordt ook de looproute van de parkeerplaats naar startlocatie (en terug) aangegeven.
 • Bij het oversteken van de Rijksweg staan zowel bij het kapelletje ter hoogte van Rijksweg 10 als ook bij camping Oriëntal, 2 verkeersregelaars om wandelaars veilig te laten oversteken en de doorstroom van het verkeer te regelen.
 • Parkeren in de straten rond de startlocatie is absoluut niet toegestaan.
 • Bij slecht weer treedt een calamiteitenplan in werking

Wegafsluitingen

Voor de hele periode van dinsdag 7 tot en met maandag 13 augustus:

 • De Grote Straat, ter hoogte van kruising  Achter de Hoven en ter hoogte van de ventweg  tegenover café ’t Vöske én bij kruising Valkenburgerstraat/Kleinstraat (bij Falcon Radio) wordt voor alle gemotoriseerd verkeer aan beide zijden  afgesloten.
 • De ventweg, die parallel loopt aan de Grotestraat, tegenover het  Vöske, dient als doorgang voor hulpdiensten en bewoners aldaar.
 • De Geulhemmerweg wordt voor doorgaand verkeer richting Maastricht afgesloten ter hoogte van de kruising Blokbrekerstraat/Langen Akker. Voor lokaal verkeer, bewoners, winkels etc. blijft de Geulhemmerweg vanaf dat punt en de Grote Straat tot aan afsluiting bij de ventweg tegenover café ’t Vöske en alle andere straten zoals: Kleinstraat, Oude Kerkstraat etc. geopend.

Voor de periode van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus:

 • Op de Wolfsdriesweg en Vogelzangweg is er, ten tijde van de aanwezigheid van wandelaars, enkel éénrichtingsverkeer mogelijk vanaf Geulhem i.v.m. op- en aflopende- én overstekende  wandelaars.
 • Vanaf 06.00 tot en met 12.00 uur worden de volgende straten afgesloten voor doorgaand verkeer: Burg. van de Loostraat, Burg. Muijtersstraat, Past. Brouwersstraat, Past. Scheepersstraat en de Blokbrekersstraat.
 • Een parkeerverbod op de Geulhemmerweg aan beide zijde van de weg tussen 06.00 en 12.00 uur.
 • Op zondag 12 augustus wordt de Grotestraat bij kruising Geulhemmerweg / ’t Wegske helemaal afgesloten aangezien dan de wandelaars via de Grote Straat worden binnengehaald.

Voor lokaal verkeer, bewoners, winkels etc. wordt toegang geregeld door verkeersregelaars.

Wegomleiding

 • Doorgaand verkeer uit Maastricht of Valkenburg naar Geulhem/Broekhem/Houthem  wordt langs de kerk van Berg & Terblijt, Dr. Goossensstraat en Langen Akker omgeleid: “volg de omleidingsborden”.
 • Doorgaand verkeer vanaf de Geulhemmerweg naar Valkenburg en Maastricht, wordt via Langen Akker, Dr. Goossensstraat en langs de kerk van Berg & Terblijt omgeleid naar Maastricht of Valkenburg: “volg de omleidingsborden”.Overige zaken
  • In de directe nabijheid van de startlocatie (tegenover Grote Straat nummer 5)  is een ruime fietsenstalling “onder toezicht”; parkeren op eigen risico.
  • Arriva verzorgt van donderdag 9 t/m zondag 12 augustus een extra pendeldienst tussen station Valkenburg en de startlocatie in Berg en Terblijt (= tijdelijke bushalte).
   ’s Morgens rijdt er van 06:38 tot 10:38 uur, elk half uur een extra bus tussen station Valkenburg aan de Geul en de startlocatie in Berg en Terblijt,
   ’s Middags rijdt er van 15:11 tot 18:11 uur, elk half uur een extra bus tussen de startlocatie in Berg en Terblijt en station Valkenburg aan de Geul.
   Daarnaast rijdt de reguliere lijn 4 tussen Valkenburg en Maastricht; op deze wijze is er elke 15 minuten een OV-reismogelijkheid tussen Valkenburg en Berg en Terblijt.
   Voor vertrektijdens van de reguliere dienstregeling van Arriva zie de reisplanner van Arriva of de Arriva app. Kijk op onze website voor vertrektijden van de extra bussen.Het is mogelijk om vooraf een speciaal e-ticket met 20% korting te kopen.
   Het e-ticket is geldig naar Berg en Terblijt, Rijksweg/Grote Straat, alleen te gebruiken van 9 t/m 12 augustus én alleen bij vervoerder Arriva.
   Dit e-ticket is te koop via de website van de Heuvelland4daagse of via de link:
   www.arriva.nl/heuvelland4daagse/eticket
  • Aanvullende- of gewijzigde informatie zullen tijdens de 4 dagen via de Beamer en projectiescherm in de tent aan de wandelaars bekend worden gemaakt.

  De organisatie hoopt op begrip bij alle verkeersdeelnemers en bewoners en hoopt op deze wijze de overlast voor allen tot een minimum te beperken. Gezien de gezellige sfeer van voorgaande jaren vertrouwt de organisatie wederom op een goede wisselwerking tussen wandelaars en aanwonenden.
  Voor andere informatie over de 31e Heuvelland4daagse: www.heuvelland4daagse.nl
  Tijdens deze dagen is er voor zaken aangaande de “Heuvelland – wandel – 4daagse” een calamiteitennummer beschikbaar: 06 57145887.

← Vorig bericht

Nieuwe hondenuitlaatplek nodig?

Bestuurder heeft macht over stuur verloren

Volgend bericht →