Wandelen in Zuid-Limburg tijdens de Heuvelland4daagse?

Voorpagina » Toerisme » Wandelen in Zuid-Limburg tijdens de Heuvelland4daagse?
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus is de natuur rond Vilt en Berg & Terblijt wederom het decor van vier dagen wandelen én genieten. De Heuvelland4daagse is toe aan de 31ste editie. Afgelopen jaar trokken bijna 7000 wandelaars elke dag de wandelschoenen aan om aan de wandelhappening deel te nemen én te genieten van de mooiste plekjes in Zuid-Limburg.
Het Limburgse Heuvelland is uitgeroepen tot 5-sterrenlandschap. Liggend tussen België en Duitsland doet het landschap buitenlands aan en roept al snel een vakantiegevoel op. De grote variatie in het glooiend landschap met de prachtige vergezichten, de kronkelende paden door bossen, velden en weilanden maken van elke wandeling een belevenis. De wandelaars hebben de keuze uit 5 afstanden: 7 -14 – 21 – 28 – 42 kilometer. Alle routes zijn aangegeven met pijlen en na elke 7 à 8 kilometer is er een rust- en verzorgingsplaats.
De prachtige omgeving geeft de parcoursbouwers elk jaar de inspiratie om weer mooie routes uit te zetten. Al klinken de namen van de rustplaatsen bekend in de oren, de routes daar naar toe zijn elk jaar weer verrassend én anders. Ook nu zijn weer nieuwe routes uitgezet naar Euverem, Eperheide, Gulpen en Elsloo. Maar ook op de wandelroutes ‘dichtbij’ naar Sibbe, Blankenberg, Honthem, Bemelen en Eckelrade treffen de wandelaars mooie en nieuwe vergezichten. En na elke wandeling kunt u in het feestpaviljoen met muziek n.og lekker nagenieten
Dit is het programma van de 31e editie:
Woensdag 8 augustus zal de officiële opening plaatshebben om 20:00 uur door burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg aan de Geul met een optreden van Martin Hurkens, het jachthoornkorps St. Sebastianus uit Schimmert en het Nachtwacht Gilde.
Aansluitend is er een demonstratie door acrobatische showgroepen uit Canada.
Donderdag 9 t/m zondag 12 augustus:
Vanaf 7 uur start van de 4 wandeldagen, de 7 kilometer-wandelaars starten vanaf 9 uur.
Na afloop is er elke dag muziek van een dj in het feestpaviljoen en op vrijdag en zaterdag een liveoptreden van Jeffrey Schenk en Django Wagner.
Start- en finishlocatie zijn gelegen bij het feestpaviljoen naast café-zaal ’t Vöske, Grote Straat 8 te Berg & Terblijt. Inschrijven kan nog op woensdagmiddag 8 augustus in zaal ‘t Vöske tussen 13.00 en 17.00 uur en donderdagochtend 9 augustus tussen 07.00 en 12.00 uur.
Voor alle informatie zie de website: www.heuvelland4daagse.nl
← Vorig bericht

Tractorbrand in Ravensbos

Valkenburg koudste plek

Volgend bericht →