TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 12 mei

Voorpagina » TV Gids » TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 12 mei
 
Op alle uren ziet u:
TV Valkenburg
Vandaag 
75 jaar bevrijding: Kijk van kinderen op de bevrijding;
Voorleesuurtje in basisschool;
Beweegvriendelijker schoolplein van BS Broekhem.
KunstwerkT 2018-2019 aflevering 11 met Hennie Vermeiren
Henny Vermeiren is geboren in Vianen in een groot gezin en verhuisd naar Maastricht waar hij de Kunstnijverheidsschool volgde. Vervolgens het beroep van stedenbouwkundig tekenaar en maquette bouwer. Ontslagen in de bouwcrisis, werd hij autodidact kunstschilder en na veel tegenslagen werd hij professioneel kunstenaar. Zijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen in verschillende stijlen en materialen, bronzen beelden, keramische beelden en beelden in staal en of hout.
Verder experimenteert hij nieuwe technieken en zoekt naar nieuwe vormen. In zijn werk komt specifiek een vrouwelijk figuur naar voren en hierover verteld hij in het gesprek voor de camera. Henny Vermeiren is lid van de Valkenburgse Kunstkring Henri Jonas.
Kunstwerkt ziet u nog tot dinsdag 14 mei.
KunstwerkT 2018-2019 aflevering 12 Marco Nix
Marco Nix woont in Schin op Geul en volgde middelbaar onderwijs aan het Sophianum in Gulpen met als een van de eerste leerlingen “tekenen” in het afstudeerpakket. Hij was creatief en volgde een opleiding aan de Kunstacademie in Maastricht. Beroepsmatig ontwerpt hij huisstijlen, posters en logo’s. Hij won dit jaar de eerste prijs met zijn ontwerp van de poster voor Eroica, een wielerevenement in oude stijl, dat gehouden wordt in Valkenburg.
Deze kunstwerkt ziet u vanaf donderdag 16 mei.
Duo expositie van Jan Tullemans en Wil Leenders Museum Valkenburg brengt in de periode van 5 mei t/m 11 augustus 2019, in samenwerking met gemeentemuseum Jacob van Horne in Weert, voor het eerst het werk van twee kunstenaars uit Weert samen: Jan Tullemans en Wil Leenders, de ‘Bon Vivant’ en de ‘Realist’. Kunstvrienden die weliswaar samen studeerden aan dezelfde kunstacademie, maar elk een eigen weg gingen in de kunstwereld van hun generatie. Een gedeelte van de werken van Jan Tullemans komt uit de privécollectie van Frans Hovens. De getoonde werken van Wil Leenders zijn samengesteld uit de collecties van zijn kinderen, uit privécollecties en van beide kunstenaars zijn er tevens bruiklenen van gemeentemuseum Jacob van Horne aanwezig.
KERNgezondTV In deze aflevering wereldtopper Maartje Paumen met een nieuwe truc van de week. Santi maakt een heerlijk gerecht dat alles te maken heeft met Moederdag. De KlassenChallenge is deze week te gast bij De Doolgaard in Horst. Gaan zij de eerste plaats veroveren? Maar uiteraard beginnen we met het nieuws van deze week.
Hoe kunt u TV Valkenburg ontvangen? U kunt TV Valkenburg ontvangen en kijken via Ziggo of KPN op uw televisie. Dat zijn niet de enige mogelijkheden. U kunt ook via uw smartphone of tablet of via uw PC kijken naar alle programma’s en Tekst TV. Ook als u elders dan de gemeente Valkenburg aan de Geul woont.
 
Nieuwstips? Mail uw nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv
 
  TV Valkenburg wenst u veel kijkplezier!

 

Woensdag en Zaterdag om 10:00 en om 15:00 uur.
Oranje Top 30
De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.

 

← Vorig bericht

Eerste activiteit 75 jaar bevrijding afgelast

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 12 mei

Volgend bericht →