TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 5 mei

Voorpagina » TV Gids » TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 5 mei
 
Op alle uren ziet u:
TV Valkenburg
Vandaag 
Valkenburg treedt toe tot Bokkenrijdersgemeenten in Euregio
Kunstkring Henri Jonas exposeert boven de bieb
75 jaar bevrijding: start van één jaar herdenken
KunstwerkT 2018-2019 aflevering 11 met Hennie Vermeiren
Henny Vermeiren is geboren in Vianen in een groot gezin en verhuisd naar Maastricht waar hij de Kunstnijverheidsschool volgde. Vervolgens het beroep van stedenbouwkundig tekenaar en maquette bouwer. Ontslagen in de bouwcrisis, werd hij autodidact kunstschilder en na veel tegenslagen werd hij professioneel kunstenaar. Zijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen in verschillende stijlen en materialen, bronzen beelden, keramische beelden en beelden in staal en of hout.
Verder experimenteert hij nieuwe technieken en zoekt naar nieuwe vormen. In zijn werk komt specifiek een vrouwelijk figuur naar voren en hierover verteld hij in het gesprek voor de camera. Henny Vermeiren is lid van de Valkenburgse Kunstkring Henri Jonas.
Kunstwerkt ziet u vanaf donderdag 9 mei.
KunstwerkT 2018-2019 aflevering 10 Daniëlle Posthumus
Daniëlle Posthumus is geboren in Zeist en volgde een opleiding “mixed media” op de Kunstacademie in Den Haag. Via haar echtgenoot, een bierbrouwer van beroep, kwam zij in München terecht waar zij haar talent voor de kunst verder kon ontwikkelen. Terug in Nederland vestigde zij zich in Kerkrade bij Werkplaats-K. Zij ontwikkelde een eigen kunstvorm: acrylgieten. Hierin geeft zij ook workshops en in haar gesprek met Viviane Pinckaers legt zij uit wat dit inhoudt.
Deze kunstwerkt ziet u nog tot dinsdag 7 mei.
De Bokkenrijders van Valkenburg In de achttiende eeuw pleegden de bendes van de Bokkenrijders bij nacht en ontij regelmatig inbraken en overvallen. Viviane Pinckaers vertelt op haar eigen unieke wijze hier over. De cameravoering en montage is van Jac Diederen.
Hoe kunt u TV Valkenburg ontvangen? U kunt TV Valkenburg ontvangen en kijken via Ziggo of KPN op uw televisie. Dat zijn niet de enige mogelijkheden. U kunt ook via uw smartphone of tablet of via uw PC kijken naar alle programma’s en Tekst TV. Ook als u elders dan de gemeente Valkenburg aan de Geul woont.
Nieuwstips? Mail uw nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv
 
  TV Valkenburg wenst u veel kijkplezier!

 

Woensdag en Zaterdag om 10:00 en om 15:00 uur.
Oranje Top 30
De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.

 

← Vorig bericht

Beleef het overnachten zoals tijdens de bevrijdingsdagen

Autobrand in Schin op Geul

Volgend bericht →