TV Gids TV Valkenburg vanaf 2 september

Voorpagina » TV Gids » TV Gids TV Valkenburg vanaf 2 september
 
Op ALLE uren ziet u:
TV Valkenburg
Vandaag 
Er komt een J.O.P. in het centrum;
40 jaar vakantie vieren in Valkenburg;
Bereikt Seniorenraad haar doelgroep?;
Waarom viert u in Valkenburg vakantie?
KunstwerkT
In deze aflevering van Kunstwerkt is Dyon Scheijen de gast van presentatrice Viviane Pinckaers. Scheijen is een klinisch fysicus en audioloog maar daarnaast ook kunstenaar. Zijn motto: “Dankzij de kunst kun je beter horen”.  Voor het maken van zijn schilderijen gebruikt hij geen linnen maar akoestisch absorberend materiaal zoals noppenschuim en foamplaten. Hogeschool VIVES in Brugge start eind dit jaar een onderzoek of hij gelijk heeft en hoeveel procent de schilderijen kunnen bewerken. Intussen blijft hij werken op Adelante in Houthem. Kunstwerkt wordt tot en met dinsdag 4 september uitgezonden en is te zien via TV Valkenburg of via deze website. Klik dan op LIVE TV. Deze aflevering is een herhaling.
 
Kunstenaarsgroep apArt exposeert ‘Souvenir’
Film van Cor Leverdingen over deze expositie
Museum Land van Valkenburg toont t/m 14 oktober een expositie van kunstenaarsgroep apArt met als leitmotiv: ‘Souvenir’. Een thema dat de fantasie prikkelt in een toeristenstad als Valkenburg.
Kunstenaarsgroep apArt bestaat uit elf professionele leden, verbonden door kunst, door de klankbordfunctie die ze naar elkaar hanteren en door de regio waarin ze wonen en werken: Zuid-Limburg.
De naam van de groep zegt het al: van een gezamenlijk inhoudelijk of kunstzinnig uitgangspunt is geen sprake. Des te interessanter wordt het als zo’n zeer diverse groep kunstenaars besluit om zich te gaan richten op één thema: ‘Souvenir’. De verschillende invalshoeken en zienswijzen springen dan ook meteen in het oog: van hoogstpersoonlijke herinneringen, via een zoektocht naar nieuwe toeristische iconen, naar het collectieve geestelijke souvenir. Er ontstaat zodoende een toegang tot mogelijke nieuwe werelden of imaginaire reis-herinneringen. De negen deelnemende apArters laten in deze verrassende groepstentoonstelling echter vooral zien welke rijkdom de menselijke geest aan interpretatieve mogelijkheden bezit voor één woord: ‘Souvenir’.
De deelnemende kunstenaars van apArt zijn: Hub Pasmans, Marie-Louise van Zeijst, Maria Stams, José Fijnaut, Marc van Soest,  Jos Ramakers, Fia Pinkers, Gerda van de Woestijne en Marjo Boesten.
Hoe kunt u TV Valkenburg ontvangen? U kunt TV Valkenburg ontvangen en kijken via Ziggo of KPN op uw televisie. Dat zijn niet de enige mogelijkheden. U kunt ook via uw smartphone of tablet of via uw PC kijken naar alle programma’s en Tekst TV. Ook als u elders dan de gemeente Valkenburg aan de Geul woont.
Nieuwstips? Mail uw nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv
  TV Valkenburg wenst u veel kijkplezier!
 

 

Woensdag en Zaterdag om 10:00 en om 15:00 uur.
Oranje Top 30
De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.

 

← Vorig bericht

Een lezing over kinderen van zwarte bevrijders

Valkenburg aan de Geul heeft meeste wildplassers bekeurd

Volgend bericht →