Flitsbezorger

Voorpagina » Van de wieg tot het graf » Flitsbezorger

Mr. Ernst Loendersloot is kandidaat notaris. Op de website van TV Valkenburg plaatsen we van Ernst regelmatig een column over wat er allemaal speelt op een notariskantoor.

Meer columns van Ernst? Kijk op deze pagina: https://tvvalkenburg.tv/van-de-wieg-tot-het-graf/

Flitsbezorgers zijn een nieuw fenomeen in binnensteden. In plaats van maaltijden, worden boodschappen, zoals een fles wijn, wc-papier of een zak chips thuis bezorgd, binnen een paar minuten nadat je bestelling via internet is ingevoerd. De reisafstand tussen het depot en de klant mag dan niet te groot zijn.

Dus is er veel behoefte aan opslagruimten in de grote steden. Daar worden de orders klaargezet en komen de fietskoeriers bij elkaar om de bestellingen op te pikken. Dat kan overlast veroorzaken voor de omwonenden.

Dat blijkt ook uit een kort geding bij de Rechtbank Rotterdam. Een gebouw is in appartementsrechten gesplitst. De begane grond mag, zo staat in de splitsingsakte, alleen gebruikt worden als winkelruimte.

De bewoners van de bovenwoningen willen flitsbezorger Flink weren. Dit bedrijf heeft namelijk de gehele begane grond ingericht als magazijn, waar alleen de order-pickers rondlopen om bestellingen klaar te zetten voor de bezorgers. Daarom is de Winkeltijdenwet niet van toepassing.

Dat laatste betekent volgens het bestuur van de Vereniging van Eigenaars (VvE) dat de begane grond niet als winkelruimte wordt gebruikt.

Het bedrijf voert echter aan dat er in de toekomst een pickup-point komt. Klanten kunnen dan aan een balie hun bestellingen ophalen. Daardoor zal de begane grond toch (deels) als winkel worden gebruikt. De rechter vindt dat doorslaggevend want het is niet aan de rechter in kort geding om te bepalen wat onder de term “winkel” in het splitsingsreglement moet worden verstaan. Daarvoor moet de VvE een bodemprocedure opstarten. To be continued, denk ik.

Meer columns van mij in de rubriek “Van de wieg tot het graf”? Kijk op deze pagina: https://tvvalkenburg.tv/van-de-wieg-tot-het-graf/

Wil je meer informatie, kijk dan eens op mijn website.

← Vorig bericht

Jeugdprins Ivan ontving stadsleutel van Monsieur Le Gendarme

D’r groate kleine optoch in Sjin

Volgend bericht →